’t Is vreemd, dat Belgische weer. Het voorjaar van 2019 bracht ons al een heerlijke prille lentezon, maar niet veel later kwam een heuse reality check toen de regen met bakken uit de lucht viel. Hoe dan ook, het terrasseizoen is niet veraf. Daarom geven we je enkele tips om als restaurateur het beste uit die heerlijke periode te halen.
Gooi het online
Maak een paar feeërieke foto’s van je (vernieuwd) terras en laat gasten verlangen naar meer. Het is daarbij belangrijk dat je plaatjes een hoge kwaliteit hebben en dat je grootste troeven centraal staan. Tips om goed te scoren op social media vind je in dit blogartikel.
Beleving centraal
Waarom kiezen gasten voor jouw terras en niet voor dat van de buren? Het antwoord op die vraag ligt niet alleen in de excellente service die je biedt, maar ook in de beleving. Die comfortabele zeteltjes, trendy onderleggers of zachte dekentjes als het ’s avonds wat frisser wordt zorgen ervoor dat gasten zich nét dat tikkeltje beter voelen op jouw terras. Twijfel niet en ga voor dat extraatje.
Teamwork
We hoeven er niet flauw over te doen: het terrasseizoen is de drukste en meest chaotische periode van het jaar. Tijd om nieuwe jobstudenten op te leren is er niet. Zorg er daarom voor dat je kunt rekenen op personeel dat je zaak al goed kent of leid jobstudenten op nog voor die drukke periode begint. Tot slot mogen zowel je personeel als jijzelf niet laten blijken dat alles tijdens het terrasseizoen wat moeizamer gaat. Dat is écht een no go!