Hoewel het nieuwe jaar al eventjes gestart is, is het nog niet te laat om je zaak af te stemmen op de nieuwste horecatrends. We zetten er enkele voor je op een rijtje.
Authentiek gemaakt, dat smaakt
Gasten hebben het niet meer zo voor verwerkt of kunstmatig eten. Ze gaan back to the basics en kiezen eerder voor natuurlijk voedsel dat ambachtelijk gemaakt is.
Bordje Bio
Bioproducten zijn niet nieuw, maar de vraag ernaar op restaurant wél. Restaurateurs zorgen maar beter voor een uitbreiding van hun bio-aanbod.
Kennis is macht
Gasten hebben graag duidelijkheid over wat er in gerechten zit. Zorg er daarom voor dat jij en je medewerkers precies weten of er gluten, lactose, suiker etc. in je producten zitten.
Gezondigen
Het bewustzijn over gezonde voeding was nog nooit zo groot. Ook in 2019 vinden gasten het belangrijk om binnenshuis én buitenshuis gezond te eten. Gezonde gerechten of alternatieven zijn dus absoluut een goed idee!
Mocktails blijven in
Als je zwanger bent, moet het. Als je wil detoxen, kan het. Alcoholvrij drinken is a thing en restaurateurs updaten maar beter hun drankkaart als ze de populaire trend willen volgen.
Go vegan
Nu is het wel duidelijk: veganistisch koken en eten is niet langer gewoon een hype. Heel wat gasten kiezen ervoor volledig plantaardig te eten en vinden dan ook graag vegan gerechten op de menukaart.
Do it for ‘the gram’
Heel wat gasten delen hun restaurantbezoeken door foto’s te posten op Instagram. Geef de dressering van je borden een update door kleur toe te voegen of de focus te leggen op speciale producten.
Easy doet it
Bestellingen aan huis bezorgen is populairder dan ooit tevoren. Meestal springen zaken met relatief ‘goedkope’ producten op die kar, maar het is tegenwoordig heel normaal dat ook duurdere zaken meedoen.
Digitaal
Gasten gebruiken allerlei technologieën om hun leven een stuk makkelijker te maken. Zorg dat ze ook in jouw zaak digitale tools kunnen gebruiken. Denk aan mobiel betalen, online reserveren en vermijd een verouderd kassasysteem.