Bij Quality Guard begrijpen we hoe cruciaal het is om de hoogste normen voor voedselveiligheid, allergenenbeheer en voedingswaarde-informatie te handhaven in de voedselindustrie. Deze aspecten zijn niet alleen van invloed op de gezondheid en het welzijn van consumenten, maar hebben …
Quality Guard - Nieuws over Allergenen, Etikettering en HACCP Articles.
Allergenen zijn een veelbesproken topic, omdat steeds meer mensen allergisch reageren op bepaalde voedingsmiddelen. In 2014 voerde de Europese Unie dan ook de zogenaamde allergenenwetgeving in. Deze wet vraagt een grote inspanning van horeca- en voedingszaken. Zo moet je je …
Droom je van je eigen horeca- of voedingszaak of startte je onlangs met je eigen onderneming in de voedingssector? Dan weet je hoogstwaarschijnlijk dat daar heel wat bij komt kijken. Je hebt niet alleen verschillende vergunningen nodig, maar je moet …
Het lage waterpeil daalt de laatste jaren flink in ons land. De gevolgen zijn al te zijn bij boeren of sommige woonwijken, maar die zijn ook te zien op onze rekening. Door zorgzaam en slim om te gaan met je …
Ongedierte is iets waar u hoogstwaarschijnlijk mee te maken krijgt als u een zaak start. Hoewel er bijzonder veel soorten middelen bestaan om dat ongedierte te bestrijden, zijn ze niet allemaal even handig, snel, ethisch of zelfs legaal. Maar wat …
Binnen een kleine maand start officieel de zomer van 2020 – toch iets dat het met zekerheid door zal gaan – en wie zomer zegt, zegt natuurlijk barbecue. Ook dit jaar zullen we met z’n allen de barbecue weer naar …
Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig allergisch is aan gluten, lactose of andere voedingsbestanddelen. Horeca- of voedingszaken krijgen dan ook alsmaar vaker de vraag om allergenenvrije gerechten aan te bieden. Maar waarom hebben mensen vaker last van voedselallergieën dan vroeger? …
In het kader van de Horeca-heropstart na de Covid-19 crisis lanceren wij twee nieuwe tools, de menuplanner en de QR-code Menukaart. De Horeca-zaken mogen in deze relance-fase geen fysieke menukaarten gebruiken wegens logisch gevaar op besmetting. Omdat met menu bedrukte …
Honderdduizenden Belgen lijden aan voedselallergieën en intoleranties die de oorzaak kunnen zijn van ernstige reacties. Daarom is het belangrijk dat je als professional in de voedingssector je klanten informeert over welke allergenen aanwezig zijn in de producten die je verkoopt. …
Klantenbinding is everything. Niet alleen is het belangrijk om nieuwe klanten warm te maken voor een bezoekje aan je zaak, je moet ook je huidige klanten zover krijgen om te blijven komen. Klinkt makkelijk? We geven je toch enkele tips. …